Fødselsdag

Fødselsdag i Gribskov Naturbørnehus.

Det er en stor dag for børn når de har fødselsdag, det vil vi naturligvis gerne være med til at fejre. Vi laver fødselsdagstegninger til en fin gave og fejrer med sang og evt. uddeling af noget vi kan spise i børnefællesskabet. Såfremt det er muligt for os at komme afsted på gåben eller med offentlige transportmidler kan vi også tage til fødselsdag hjemme hos barnet. Når vi tager til fødselsdag hjemme er det os i vuggestuen/børnehaven der sammensætter gruppen af børn der kommer med. Dette gør vi ud fra overvejelser omkring barnets relationer og fællesskabet i gruppen.

Børnene medbringer ikke gaver til hinanden, når de er med vuggestuen/børnehaven til fødselsdag, det sørger vuggestuen/børnehaven for.
Invitation til privat fødselsdag skal uddeles privat-altså ikke på garderobepladser. Hvis I vælger at holde privat fødselsdag skal det være uden for vuggestuens/børnehavens åbningstid. Vi har et stort ønske om at I, som forældre er opmærksomme på, at alle børn har brug for at være en del af børnefællesskabet og at det kan være et stort ansvar for jeres børn at skulle bestemme hvem der skal med til deres fødselsdag.

Forslag til uddeling ved fødselsdag i vuggestuen kan være boller, pizzasnegle, frugtfad, frugtspyd, frikadellespyd og grønt eller tørret frugt. I børnehaven ønsker børnene ofte at dele kage, flødeboller eller is ud, de er stolte af selv at have været med ude og handle og måske have været med til at bage aften i forvejen, men frugt, boller eller andet er også lækkert. En sød ting er nok og uddeling af slikposer er ikke en mulighed. Hvis I er i tvivl eller mangler ideer så snak med personalet.

Aftal altid med personalet hvornår I ønsker at jeres barn skal fejres : så er vi klar også selv om det er dagen før eller efter jeres barn fylder år.